A magyarországi használtautó-kínálat négyötödét felvonultató Használtautó.hu statisztikái szerint tíz százalékkal nőtt az újszerű autók keresése, amelyek közül a Ford a legkeresettebb nem prémium márka. A hazai újautó-értékesítés a 2008-as drasztikus visszaesést követően az idei évben végre az élénkülés jeleit mutatja – január és április között 23,8 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest -, az elmúlt években visszaesett kereslet ugyanakkor a használtautó-piacon egyértelműen érzékelteti a hatását: a 2008 utáni évjáratokból kínált használt autók száma 40 százalékal marad el a korábbiakétól.


Ezt a 2014-es év első negyedévében 50 százalékkal bővülő használtautó-import sem pótolja, ezen a csatornán ugyanis jelenleg elsősorban 8-10 éves, vagy ennél idősebb autók kerülnek be az országba.

Ennek következményeként a 2008 óta új autót vásárló ügyfelek a korábbinál magasabb maradványértékkel számolhatnak, azaz megnövekedett az autójuk értéktartása. Ez különösen igaz a Fordra – az újszerű autók keresési listáját egyébként a BMW és a Mercedes-Benz vezeti.