Tizenkét hetesen a legtöbb kiskutya nem mutathat fel többet néhány megrágott bútorlábnál. Rosie, az ifjú németjuhász azonban ennél sokkal nagyobb trófeát ejtett… 

A három hónapos kölyökkutya és gazdája sétálni indultak a Massachusetts állambeli Canton kisváros határában lévő Bolivar halastóhoz. Miután a kutyus kirohangálta magát, elindultak volna haza. Gazdája beült az autóba és beindította a motort, Rosie pedig utána ugrott. 
A többi egy szemvillanás alatt zajlott le: a kutyus előremenetbe lökte az automata sebességváltó karját, majd azzal a lendülettel rázuhant a gázpedálra. Mire gazdája reagálhatott volna, a tó partján parkoló autó szó szerint berepült a vízbe, utasaival együtt. 
Az autót vezető John Costello kievickélt a lassan süllyedő autóból, a rémült kutya azonban beugrott a hátsó ülésre; onnan egy, a közelben kiránduló férfi segítségével húzták ki végül. Az autó totálkáros lett, ám John Costellót ez nem izgatja (egyrészt, mert biztosítva volt, másrészt, mert a lánya kocsijáról volt szó); jobban örül, hogy ő és kutyája karcolások nélkül megúszták az esetet.