A 44 éves Ian Glover azt vallotta, nem emlékszik, mi történt közvetlenül az előtt, hogy elveszítette 44 tonnás teherjárműve felett az irányítást, és a hatalmas gépkocsi belerohant egy, a leállósávban várakozó, meghibásodott személyautóba. Az ütközés ereje átrepítette a személyautót a korláton, eltalálva annak ott várakozó utasait. A húszéves Laura Jane Thomas a helyszínen szörnyet halt, míg vőlegénye, a 19 éves Lewis Pagett, aki a baleset idején éppen telefonon hívott segítséget autójukhoz, életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

Nyitóképünkön az áldozat és a baleset helyszíne láthatók.
A tavaly nyáron bekövetkezett tragédiát követő nyomozás megállapította, hogy a teherautó fülkéjében talált három mobil készülék közül kettőn aktív adatforgalom zajlott az ütközést megelőző percekben. A vezető legalább tíz alkalommal keresett fel egy bizonyos oldalt: egy szexuális szolgáltatásokat hirdető site-ot, miközben 80 és 90 km/óra közötti sebességgel haladt. 
Azt gondolnánk, példa nélküli az ilyen viselkedés, pedig tavaly májusban az Egyesült Államokban is történt egy hasonló eset; arról ráadásul videofelvételt is készített a kamionban elhelyezett biztonsági kamera. Az eset a képre kattintva megtekinthető.