Hétvégén DTM-futam a Hungaroringen 2
A hétvégén 26 év szünet után tér vissza a Hungaroringre a Német Túraautó-bajnokság (DTM), amelynek mezőnye az idei szezon harmadik futamán köröz majd a mogyoródi aszfaltcsíkon. Az autógyárak közül az Audi, a Mercedes-Benz és a BMW képviselteti magát a sorozatban, amelyben kilenc csapat 23 pilótája szerepel.

Hétvégén DTM-futam a Hungaroringen 3

A versenyzők közül hármat, a skót Paul di Restát, a német Timo Glockot és az orosz Vitalij Petrovot a Forma-1-ből is ismerhetik a nézők. Tavaly a német Mike Rockenfeller nyerte a bajnokságot egy Audi volánja mögött, így ő címvédőként érkezik a magyar pályára.

Az autók zárt karosszériásak, de tömegük mindössze 1100 kilogramm, köszönhetően a szénszálas műanyag jelentős alkalmazásának. A gépeket 4000 köbcentiméteres V8-as motorok hajtják, amelyek 460 lóerő körüli teljesítményűek, sebességváltójuk hatfokozatú. A DTM versenyautók végsebessége 270 km/óra.

A versenytáv 41 kör (170 kilométer) lesz a Hungaroringen, pontokat az első tíz helyezett szerez sorrendben 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1 megosztásban.

A DTM idei szezonja 10 fordulóból áll, a hat németországi, illetve a magyar futam mellett Ausztriában, Oroszországban és Kínában is versenyez majd a mezőny.

A Hungaroringen péntek délután ismerkednek először a pályával a versenyzők, majd szombaton szabadedzés és időmérő edzés következik, vasárnap 13.30 órakor pedig elrajtol a futam. Az érdeklődők a betétprogramok során a Forma-3-as Európa-bajnokság, a német Porsche Carrera Kupa, valamint a Maserati Trofeo versenyeit is megtekinthetik.

Szombaton és vasárnap ingyenes buszjáratokat indítanak az Árpád hídtól Mogyoródra, és vissza. A jegyek különböző árkategóriákban vásárolhatóak meg elővételben és a helyszínen, erről részletes információkat találnak az érdeklődők a www.hungaroring.hu weboldalon, de helytől függően 20-35 euro (kb. 6000-10000 forint) közötti összegért lehet háromnapos jegyet venni, csak vasárnapra olcsóbb.

Forrás: MTI