A Ford San Franciscó-i régióért felelős kereskedelmi igazgatója, Michael Sego, valamint a kaliforniai Big Valley Ford márkakereskedés vezetője, Steve Kubitz és néhány barátjuk elsőként küldtek a világűr határára egy Ford Mustangot. Valami igazán emlékezetessel akarták megünnepelni az autó ötvenedik évfordulóját, olyasmivel, amit még senki nem csinált előttük.

A Mustang kitörölhetetlen nyomot hagyott az autós történelemben. Olvasd el szülinapi összeállításunkat is!

Az első Mustang fejlesztése 1961-ben kezdődött, pont akkor, amikor az asztronauták az első lépéseiket tették meg a világűr meghódítására. Sego és a Big Valley Ford csapata nem akartak rakétával vacakolni, ezért az osztrák Felix Baumgartnertől kölcsönözték ötletüket: 2012 októberében Baumgartner egy héliummal töltött léggömbbel emelkedett 39 ezer méter magasra, majd ott a kapszulából kiugorva ejtőernyővel tért vissza a Földre.


Sego és Kubitz is beszerzett egy meteorológiai léggömböt, egy Revell Mustang modellt erősítettek rá, mellé pedig beszereltek két kamerát, amelyek rögzítették a történteket. A léggömb 33 ezer méter magasra emelkedett, ezután az autó visszaereszkedett a földre.