Egy maláj autótervező, Theophilus Chin vázolta fel ezt a tekintélyt parancsoló, szokatlanul szögletes óriást, amely a BMW X5 fölött léphetne piacra 2017-ben vagy 2018-ban. 

A BMW X7 elvileg a Mercedes GL ellenfele lenne, de a termékfilozófia egészen más: míg a GL egy megnyújtott ML-osztály, az X7 a következő 7-es modell hosszú tengelytávú kivitelének padlólemezére épül, így arányaiban elegánsabb, helykínálatában bőségesebb lehet, mint a Mercedes óriása. 
Az itt látható vonalak és formák természetesen csupán a képzelet szüleményei, ugyanakkor mégsem nélkülöznek minden valóságalapot: a hatalmas hűtőmaszkhoz a Vision Future Luxury Concept adott mintát. 
A BMW a közelmúltban bejelentette, hogy az szénszálas gyártástechnológiában az i-szériáknál szerzett tapasztalatát kamatoztatva szeretné kiterjeszteni a karbon elemek felhasználását a termelésben; ezzel a megoldással az X7 hatalmasnak ígérkező tömege jelentős mértékben csökkenthető volna, ami lehetővé tenné, hogy az alacsony, csapott tetővonallal ígért óriás kategóriájának legsportosabb tagja legyen.