Közeledik a hétvége, ha hiszünk a meteorológusoknak, és tartunk Yvette-től, széltől, esőtől, akkor túl messze ne merészkedjünk a lakott területektől, hanem inkább városközeli programot keressünk. A Hungaroring remek kompromisszum, ha nagy a baj, találunk fedelet a fejünk fölé. 

Miért éppen a Hungaroring?

Az Opel Magyarország most szombaton, május 17-én ismét Családi Napot rendez a Hungaroringen. Ez már a negyedik ilyen esemény: az elsőnek az apropója 2011-ben az Opel Magyarország huszadik születésnapja volt, 2012-ben “megérkezett a jövő” azaz bemutatkozott a megnövelt hatótávolságú elektromos Opel, az Ampera, tavaly az Opel visszatérése az autósportba volt a fő téma, az idén pedig a hagyomány és a márka jövője, illetve az ezt megtestesítő új Opel Monza tanulmányautó lesz a középpontban.
Az Opel Monza tanulmányautót most láthatja először a magyar közönség. Az Opel jövőbeni formanyelvét előre vetítő tanulmány a tavalyi Frankfurti Nemzetközi Autószalonra készült és azóta számos dizájndíjat kapott. Az új Monza mellett természetesen ott lesz a legendás régi autó is, utalva arra a folyamatosságra, ami az Opelnél a hagyománytól a jövőbe vezet.
Opellel a Hungaroringen 1
A nőt tuti nem hozzák el a Monza mellé, de így is érdemes megnézni az autót
A hagyományos programok között kicsiknek és nagyoknak, hölgyeknek és uraknak bőséges lesz a választék. Akit a részletek érdekelnek, megtalálja www.legendak.com oldalon, ahol továbbra is lehet regisztrálni az ingyenes Opel Családi Napra. 
Az Opel Magyarország természetesen ezúttal is kiállítja a márka teljes modellpalettáját. A Gold tribün mögött ismét megnyílik a közszolgálati park, ahol rendőrautó, tűzoltó, mentő és más különleges járművek tartanak bemutatókat. 
A pályaprogramok is mozgalmasnak ígérkeznek: a Hungaroring aszfaltján a nyitóköröket csöndben suhanva megint a kerékpárosok teszik meg, de ez a csend az egész napra nem lesz a jellemző. Az Opel sportos modelljei, az Insignia OPC és az Astra OPC róják majd a köröket, a Magyar Opel Tulajdonosok Klubja szervezésében gyorsulási verseny lesz a célegyenesben. Ennek finisébe beszáll a Dakar-Mokka volánja mögött Szalay Balázs is. 
Opellel a Hungaroringen 2
Lesz egy másik évforduló is az Opel Napon: az esti programban a 25 éves Tankcsapda ad jubileumi koncertet a 13-as kanyarban – hasonlóan az elmúlt évekhez. A negyedszázados Tankcsapda ezzel kezdi meg hazai koncertturnéját.
Az Opel Családi Napra a regisztráció ettől a héttől egyszerűsített formában fut tovább: a www.legendak.com oldalon regisztrálók a sikeres bejelentkezés után azonnal kinyomtathatják belépőjüket, amelyet azután május 17-én a Hungaroringen válthatnak be karszalagra.

Merre keressük?

Budapest nagyjából az ország közepén pöffeszkedik, a Duna szeli ketté. A folyó jobb partján, a nyugati oldalon a Budai-hegység helyezkedik el, a bal parton pedig a város keleti oldalán a Pesti-síkság húzódik, amelyet északkeletről a Gödöllői-dombság lankái öveznek. Buda alapvetően lakó- és pihenőövezet, északi és déli részén gazdasági övezetekkel, míg Pest igazgatási, kereskedelmi és ipari központ, nagy lakóterületekkel és szórakoztató létesítményekkel. Természeti adottságaiban meghatározó a Duna, Közép-Európa legnagyobb folyója, amely észak-déli irányban, mintegy 30 kilométer hosszan és 400 méteres átlagos szélességgel folyamként szeli át a fővárost – wikipedia.org
Opellel a Hungaroringen 3
maps.google.com

Mennyit kell utazni?

Az attól függ, honnan jövünk. Az ország nyugati sarkából 318 kilométer, 3 óra 15 perc az út, délről indulva 238 kilométer, 2,5 órás útra kell számítani, Magyarország keleti csücskéből pedig 3,5 órával, 330 kilométerrel lehet számolni. A Hungaroringre kiautózni nagyjából 20-25 perces út a városból, autópályán. Sajnos ez a rövid szakasz is már fizetős, de szerencsére nem nehéz alternatív útvonalat találni a 3-as úton. Persze a menetidő ilyenkor kicsit hosszabb.

Üzemanyag, költségek

A benzinköltség szintén attól függ, hogy honnan indulunk Budapest felé. Ha messzebbről startolunk, érdemes autópálya-matricát is váltani – 3000 forintért. 
Opellel a Hungaroringen 4

Szállás…

Akik messzebbről érkeznek, és maradnának még egy kicsit Budapesten, azok könnyedén találnak megfelelő szállást maguknak, olcsótól a drágáig.
További szállásajánlatok a képre kattintva jönnek:
Opellel a Hungaroringen 5