Külön-külön 700 ezer autót érint az a globális kettős visszahívás, amelyben a Ford Kuga (Észak-Amerikában Ford Escape) legfrissebb példányai szorulnak kisebb-nagyobb javításra. 

Az egyik egy szoftverhiba, ami miatt bizonyos borulásos helyzetekben a kelleténél lassabban nyílnak a függönylégzsákok. Ez a hiba 700 000, 2014. február 15. előtt épített Escape/Kuga modellt érint, ebből mintegy 600 ezer darabot az USA-ban. 
Egészen április 10-ig gyártották, a 2013-as modellévig visszanyúlóan a másik hibajelenséggel az autókat: az egyik utasajtó zárja nem reteszel tökéletesen, így menet közben kinyílhat az ajtó, vagy egyáltalán nem lehet becsukni az ajtót. 
A légzsákhiba egyébként 65 ezer C-Max hibridet is érint. 
Ezzel a Ford Escape (Kuga) ráncfelvarrása óta kezdeményezett visszahívások száma elérte az egy tucatot. Korábban gondok voltak a hidegben beragadó külső kilincsekkel, a kilazulásra hajlamos, magától hátradőlő ülésekkel, és számos egyéb dologgal. Egy esetben a Ford felszólította a tulajdonosokat, hogy a tűzveszélyes hiba elhárításáig ne használják autójukat.