Jeremy Clarkson soha nem tapintatos megjegyzéseiről volt híres. Könyveiben minden nemzetet, minden szakmát, és általában a világon mindenkit lefitymál, bajba került már amiatt, hogy beszólt a kómában fekvő Michael Schumachernek, egy kivágott, de nyilvánosságra került műsorrészletben gúnynéven illette az ázsiaiakat (Nagy-Britannia lakosságának mintegy 6,5 százaléka, azaz több mint négymillió ember származik Ázsiából), legutóbb pedig a feketéket illette nemzetközileg ismert és tiltott néven. 

Mivel Angliában nem csak ázsiaiak, hanem afrikaiak is laknak bőséggel (több mint kétmillióan), az n-betűs szóval végképp kihúzta a gyufát Clarkson. A hírek szerint a BBC vezetősége ultimátumot intézett hozzá: ha bárhol, bármikor, bárkiről még egy rossz szót szól, repül a csatornától. 
“Csúnyán beszélek, az tény. Gyakran használom a ba… meg és a pin… szavakat, de a nig… nem az én stílusom, én olyat soha nem mondtam” – védekezett Clarkson, aki most abban bízhat, hogy a kérdéses felvételről egyelőre nem sikerült hitelt érdemlően bebizonyítani, hogy valóban kimondta a tabu szót. 
Amúgy nincs miért aggódnia: Nagy-Britanniában legalább két másik, jelentős médiabirodalomnak vannak televíziós csatornái, valamelyikük biztosan örömmel átveszi őt, ha úgy alakul a dolog. 
A BBC egyébként tavalyelőtt kivásárolta Clarksont abból a cégből, amellyel korábban közösen gyártották a Top Geart. A tranzakció 8,4 millió fontot hozott neki. Ezen kívül a műsor éves jogdíjaiból további 4,86 millió font ütötte a markát; ehhez képest aprópénz csupán az az évi nem egészen egymillió font, amit műsorvezetőként akaszt a BBC-től. Mindent összevetve 2012-ben mintegy 14 millió fontot, azaz 5,2 milliárd forintot hozott neki a Top Gear. Ennyi pénzért akár meg is tanulhatna vigyázni a szájára.