A Porsche eladásait már a Macan megjelenése előtt is a SUV-ok (illetve akkor még csak egy SUV, a Cayenne) uralta; most pedig, hogy kéttagúra bővült a terepes szekció, egyértelműen ez a márka aranytojást tojó tyúkja. Nincs miért meglepődni tehát azon, ha tovább szeretnék tenyészteni: a legfrissebb hírek szerint már dolgoznak egy ötajtós kupén. 

A következő generációs Cayenne ezen oldalhajtása közvetlenül támadhatja meg a BMW X6-ost, a Mercedes-Benz MLC-t, de házon belüli ellenfele lehet a szintén 2018 táján megjelenő Lamborghini Urusnak is. A brit újságírók által megszellőztetett híradás a 918 Spyder stíluselemeinek felhasználásával készülő, elnyújtott tetőlemezű modellről szól, amelynek ablakai szűkebbek, hasmagassága kisebb lesz, utastere viszont megegyezik a Cayenne-ével. 
További részleteket a harmadik generációs Cayenne-ről szóló hírek megjelenésekor tudunk valószínűsíteni; az biztos, hogy drágább lesz a hagyományos SUV modellnél.
Nyitóképünkön a jelenlegi Cayenne-generációs legsportosabb, bár nem leggyorsabb tagja, a GTS látható. A 4,8 literes V8-as motorral szerelt autó legnagyobb teljesítménye 420 LE, a maximális forgatónyomaték 515 Nm. A kéttonnás behemót 5,7 másodperc alatt szökken százra, végsebessége 261 km/óra.