Valamikor jövőre mutatja be az Astra új generációját az Opel. A kémfotókon a formaterv nem kivehető, a méretek viszont igen: nagyobb hátsó túlnyúlásra, hosszabb motortérre van kilátásunk. Az A-oszlop tövétől éles törésvonal fut hátra egészen az egyelőre láthatatlan lámpatestekig. 

A bumfordi hátsó lökhárító- és lámpaborítás arra enged következtetni, hogy itt komoly változásokra számíthatunk a jelenlegi modellhez képest. Elöl kevésbé radikális a változás. Furcsa, hogy míg a Corsa átveszi az Opel Adam hatalmas száját, az Astra a jelek szerint konzervatívabb irányt vett; noha a Monza tanulmány kifejezetten elegáns, jó kiállású autót ígér. 
A nagyobb motortérben szinte el fog veszni a széria legnagyobb műszaki újdonsága, a frissen bemutatott, egyliteres, háromhengeres turbómotor. A 115 lóerős blokk mellett a jelenlegi benzin- és dízelmotorok gazdaságosabb változataira számítunk. Noha a képről nem derül ki, nyilvánvaló, hogy most is lesz kombi és háromajtós a családban; a kabrió életterét elvette a Cascada.
Érkezik az új Opel Astra 2