Új kihívásra készül Mattias Ekström: a túraautóban és raliban tucatnyi bajnoki címet és győzelmet besöprő, kétszeres Bajnokok versenye-győztes svéd idén a most induló, kegyetlenül tuningolt kisautókra és híres versenyzőlegendákra (Tanner Foust, Ken Block, Jacques Villeneuve, Petter Solberg, stb.) épülő, ezért határtalanul izgalmasnak ígérkező FIA Ralikrossz-világbajnokságban méretteti meg magát. 

Ekström 2001 óta az ABT színeiben versenyez a német túraautó-bajnokságban (két első és két második helyezés), úgyhogy az Audi adott volt számára: fogott tehát két darab Audi S1-est, az egyiket magának, a másikat JWRC-bajnok honfitársának, Pontus Tidemandnak, és nekilátott felkészíteni ezeket a 12 futamból álló, május harmadikán, Portugáliában rajtoló bajnokságra. 
A műszaki részletek természetesen nem nyilvánosak, annyit azonban lehet tudni, hogy az autó 2.0 TFSI motorja 600 lóerőt ad le, és ezzel 1,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára a járgány. 
“Idén az autó fejlesztésére koncentrálunk. A lehető legjobb autót akarjuk megépíteni. Apám miatt gyakorlatilag a ralikrosszon nőttem fel, (Bengt Ekström a nyolcvanas, kilencvenes években a Ralikrossz EB sikeres szereplője volt – szerk.) ezért nagyon izgatott vagyok, hogy részese lehetek, amint a sportág világbajnoksággá fejlődik” – mondta Ekström.
Városi kisautónak látszó atombomba 1
Városi kisautónak látszó atombomba 2

Városi kisautónak látszó atombomba

Városi kisautónak látszó atombomba

Városi kisautónak látszó atombomba 5
Városi kisautónak látszó atombomba 6
Fotó megosztása:
Városi kisautónak látszó atombomba 7