Kapkodtak az autógumikért Európában 1
Kapkodtak az autógumikért Európában 2

Kapkodtak az autógumikért Európában

Kapkodtak az autógumikért Európában

Kapkodtak az autógumikért Európában 9
Kapkodtak az autógumikért Európában 10
Kapkodtak az autógumikért Európában 11
Kapkodtak az autógumikért Európában 12
Kapkodtak az autógumikért Európában 13
Kapkodtak az autógumikért Európában 14
Fotó megosztása:
Kapkodtak az autógumikért Európában 15 Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetségének adatai szerint az ágazat az idei év első negyedévében csaknem az összes gumiabroncs szegmensben kétszámjegyű növekedést ért el.

A lakossági szegmens eladásai 10 százalékkal, 51 milliárd euróra, a teherautó- és buszabroncseladások pedig 16 százalékkal emelkedtek, és meghaladták a 2,17 milliárd eurót az első negyedévben. A mezőgazdasági gumiabroncsok értékesítése 7 százalékkal 499 millió euróra, a motorkerékpár és robogó ágazaté pedig 12 százalékkal 3 milliárd euróra nőtt az egy évvel ezelőttihez képest.

Az európai szövetség szerint a gyártók 2014-ben 3-4 százalék körüli növekedéssel zárhatják az évet. Az EU-n belül az iparág közvetlenül több mint 360 ezer dolgozót alkalmaz, és további 800 ezer munkahelyet támogat a kapcsolódó szektorokban.

A gumiabroncs iparág belföldi értékesítése és exportja tavaly 387 milliárd forint volt. Az iparágban foglalkoztatottak száma Magyarországon közvetlenül ötezer fő, közvetve több mint 15 ezer fő.

(Forrás: MTI)