A 19 éves Dallas Archert húsvét hétfőn igazoltatta egy rendőr, miután édesanyja feljelentést tett ellene testi sértés miatt. Az ellenőrzés során kiderült, hogy Archer bevont jogosítvánnyal vezeti autóját. Amikor aztán a rendőr bevitte a fiatal lányt a Tennessee állambeli Kingsport büntetés-végrehajtási intézetébe, a rutinszerű motozás közben “szokatlan tárgyat” észleltek a lány ágyékánál. 

Azt ezt követő testüreg-vizsgálat során kiderült, hogy a lány egy megtöltött revolvert rejtett el vaginájában. A meglepetések sora azonban ezzel még nem ért véget, mert a sorozatszám egyeztetésekor arra is fény derült, hogy tíz centiméter hosszú, ötlövetű lőfegyvert még 2013-ban lopták el egy helyi nyugdíjas Ford Mustangjából. 
A férfi örült, amikor megtudta, hogy 209 dolláros (46 500 Ft) önvédelmi fegyvere megkerült. Amikor azonban a rendőrség arról is tájékoztatta, hogy hol tárolta azt a feltételezett tolvaj, csak annyit mondott, “akkor bizony alaposan le kell mosnom a kicsikét.” 
Dallas Archert lőfegyver engedély nélküli birtoklásával, valamint tiltott tárgy büntetésvégrehajtási intézetbe történő bevitelével vádolják. Az óvadék összegét 6000 dollárban (1,34 millió Ft) állapították meg.
A történetben szereplő fegyvert a North American Arms gyártja. Rendkívül kis mérete ellenére forgótárában öt darab, 22-es kaliberű lövedéknek van hely. A könnyű pisztoly nem csak a civilek, de a rendőrség körében is népszerű az Egyesült Államokban, mint tartalék fegyver (vagy inkább annak a tartaléka). Amint az alábbi videóból kiderül, kilenc méterről nagy biztonsággal el lehet vele találni egy 30 centiméteres célt – olimpiai céllövészetre alkalmatlan, de egy támadó elriasztására megfelelő lehet, főleg, ha meglepő helyről húzzák elő…