Lista a szeszesitalok kiürülési idejéről 1
Lista a szeszesitalok kiürülési idejéről 2

Lista a szeszesitalok kiürülési idejéről

Lista a szeszesitalok kiürülési idejéről

Lista a szeszesitalok kiürülési idejéről 8
Lista a szeszesitalok kiürülési idejéről 9
Lista a szeszesitalok kiürülési idejéről 10
Lista a szeszesitalok kiürülési idejéről 11
Lista a szeszesitalok kiürülési idejéről 12
Fotó megosztása:
Lista a szeszesitalok kiürülési idejéről 13 Bár a zéró tolerancia elvét immár évek óta alkalmazzák a hazai utakon, a KSH adatai szerint tavaly is több mint 1600 járművezető okozott balesetet ittasan, csupán két százalékkal kevesebb, mint 2012-ben. Szintén lesújtó adat, hogy ugyanebben az időszakban több mint 4 százalékkal több, 459 volt az ittas kerékpárosok által okozott balesetek száma.

Húsvét napjaiban – dacára az átfogó közúti ellenőrzéseknek – még mindig sokan ülnek ittasan a volán mögé: a tavalyi a fokozott rendőri ellenőrzés eredményeként 324 esetben mutattak ki emelt véralkoholszintet, 52 esetben emiatt azonnal bevonták a jogosítványt is. Az alkoholos állapotban biciklizőket ugyan nem fenyegeti ez a veszély, ám mivel ez is súlyos szabálytalanságnak számít, ők is szigorú pénzbüntetésre számíthatnak.

Lista a szeszesitalok kiürülési idejéről 14
Figyelem! Feltételezhetően elírás történt és nem 0,5 deciliter, hanem fél liter sör lebontási ideje három óra

A rendőrök mellett a biztosítók sem tolerálják, ha ügyfelük ittasan vezet. A casco esetében, amely a károkozó gépkocsiban keletkező kárt térítené, az ittas vezetés eleve kizáró ok. A legtöbb biztosítónál a szolgáltatás kizárását 0,8 ezrelékes véralkoholszinthez kötik.

A kötelező biztosítás másképp működik, hiszen ott a legfontosabb a vétlen károsult védelme. Így a biztosító mindenképpen fizet a károsultaknak. Ha azonban bebizonyosodik, hogy a károkozó ittasan vezette az autót, a biztosító a kifizetés után a károkozón hajtja be ezt az összeget, vagy annak másfél millió forint alatti részét.

Forrás: Genertel