Mikor nem mondhatsz semmilyen körülmények között igazat a rendőrnek? Douglas Glidden szívesen elmeséli, amint kiengedik a sittről.

A huszonöt éves Douglas Glidden a lehető legeldugottabb környéket választotta a randalírozáshoz: az alig több mint háromezer lakosú Maine állambeli kisváros, Livermore Falls egy olyan félreeső, külterületi utcácskáját, ahol még a Google Maps utcakép-autója sem jár. A helyi rendőr viszont, akit az apró lakóközösség tagjai hívtak ki rendbontás miatt, sajnos igen, és mivel helyi volt, arcról felismerte a fiatalembert, akinek nem sokkal korábban ő maga vonta be a jogosítványát. 

Douglas becsületére legyen mondva, vert helyzetét felismerte, és ahelyett, hogy nagy gázt adva elmenekült volna a tíz nappal ezelőtti éjszakába, szolgálatkészen leparkolt, és várta az igazoltatást. 
Ennek során azonnal kiderült, hogy ittasan ült volán mögé. A járőr átkutatta az autót, és kis mennyiségű marihuánát talált a kesztyűtartóban. 
Mr. Glidden rögtön érezte, hogy ebből baj lesz, ám aztán eszébe jutott, hogy ezt bizony nem verhetik rá, és meg is mondta a rendőrnek: 

“Az kérem nem az én füvem, épp csak most loptam a kocsit, már benne volt.” 
Amikor kötelező hazudni a rendőrnek 1
Pici falu félreeső utcájában érték tetten az őszinteségi rohamban szenvedő autótolvajt
Arról nem szól a híradás, hogy ezt követően hány percig röhögött a rendőr, mindenesetre az őszinte sofőr a fogdában töltötte az éjszaka hátralevő részét. Még folyt a kihallgatás, amikor egy kétségbeesett lakos telefonált, és bejelentette, hogy épp most lopták el a kocsiját – azt az autót, amiben Gliddent megtalálták. Anyukája biztosan büszke lenne rá: ha le is tért az egyenes útról, legalább nem hazudott.
Mr. Glidden nagy szerencséje, hogy nem az a rendőr kapta el, akinek az a rossz szokása, hogy szexért cserében engedi el a gyanúsítottakat

Amikor kötelező hazudni a rendőrnek 2