Háromszintes, 330 férőhelyes őrzött P+R parkolót nyitott a BKK a KÖKI Terminál bevásárlóközpontban szerdán, a létesítmény Budapest legnagyobb P+R parkolója. Az új, 330 férőhelyes parkolóház a bevásárlóközpont közelében jelenleg is üzemelő nyitott, 206 gépkocsi fogadására alkalmas P+R parkoló mellett a dél-pesti térségből érkező autósoknak az M3-as metró végállomásához kapcsolódva kínál várakozási lehetőséget.

Megnyílt a legnagyobb pesti P+R parkoló 1
Megnyílt a legnagyobb pesti P+R parkoló 2

Megnyílt a legnagyobb pesti P+R parkoló

Megnyílt a legnagyobb pesti P+R parkoló

Megnyílt a legnagyobb pesti P+R parkoló 4
Fotó megosztása:
Megnyílt a legnagyobb pesti P+R parkoló 5


Az M3-as metróval innen negyed óra alatt elérhető a belváros. A metróvégállomásnál így összességében Budapest legnagyobb P+R kapacitása áll majd rendelkezésre több mint 530 autó részére. A parkolásért egy BKK-vonaljegy árát kell fizetni egész napra: 6 és 22 óra között 350 forint a parkolás alkalmanként, akár egész napra, míg ezen időszakon kívül, éjjelente 210 forint/óra.

Részben a meglévő P+R parkolók átépítésével és bővítésével további P+R parkolók építését tervezi a BKK Cinkotán, Csepelen, Kaszásdűlőn a HÉV mellett, az Örs vezér terén és a Pillangó utcánál a metró mellett, illetve Hűvösvölgyben a villamos-végállomás közelében. Ezzel összesen mintegy 1500 új parkolóhelyet létesítenek, amely az eddigi férőhelykínálat csaknem 50 százalékos bővítését jelenti.

A felsorolt parkolók terveztetési munkái nagyrészt lezárultak, engedélyeztetésük jelenleg még tart. Amennyiben az építési engedélyezési eljárások 2014 első felében lezárulnak, a parkolókat 2014-ben, illetve részben 2015 tavaszán kezdhetik építeni.