Sokan, sokszor támadják a nyári időszámítás intézményét. Íme, egy újabb ellenérv: kis híján embert ölt az óraátállítás.

A falakat megrengető robbanásra felébredt szomszédok arról számoltak be, hogy egy több sebből vérző férfit szaladt el a lángokban álló Volvo szabadidőjármű mellől, majd ült be egy taxiba Dublin turisztikai központjához közel, március 30-án, vasárnap éjszaka. 

Turisztikailag fontos helyek (a Szt. Patrick székesegyház, a St. Stephen's Green park) közelében történt a robbantás.

Turisztikailag fontos helyek (a Szt. Patrick székesegyház, a St. Stephen’s Green park) közelében történt a robbantás.

Turisztikailag fontos helyek (a Szt. Patrick székesegyház, a St. Stephen’s Green park) közelében történt a robbantás.


A rendőrség nagy erőkkel szállt ki a helyszínre. Amint megállapították, a robbanást nem véletlen baleset, hanem szándékos bombatámadás okozta, a jelek szerint azonban rosszkor – valószínűleg a kelleténél egy órával korábban – a robbant fel a pokolgép, súlyosan megsebesítve a támadót. 
“Feltételezzük, hogy az illető vasárnap hajnalban elfelejtette előre állítani az óráját, így azt hihette, este tíz óra van, amikor valójában már tizenegy volt.” – mondta el a rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy csak a szerencsén múlott, hogy senki nem halt meg a robbantásban. “Nyilvánvalóan az autó volt a támadás célpontja, ahhoz viszont indokolatlanul nagy volt a robbanás ereje. Úgy tűnik, nem csak az időt, de a robbanószer mennyiségét is elszámolta a támadó.” 
A teljesen megsemmisült Volvo egy környékbeli, büntetlen előéletű vállalkozóé volt, ő nem nyilatkozott az ügyben.
Már pokolgép sem kell a bűnözőknek: azt olvastad, hogy egy filléres eszközzel bármilyen autó felett át lehet venni az irányítást? Ijesztő kilátások!

Kis híján tragédiát okozott az óraátállítás 3

Nézz be ide is ha jót akarsz! ;)  KATTINTS A KÉPRE! 
Kis híján tragédiát okozott az óraátállítás 4