Van az úgy, hogy néha pont azzal áruljuk el magunkat a leginkább, ha nagyon szeretnénk elrejtőzni. A harmadik generációs BMW X5 már nem számít világújdonságnak, sőt, egy példányát magunk is teszteltük. Ha tehát ezek után Budapesten felbukkant egy alaposan elmaszkírozott példánya, az emberben rögtön mocorogni kezd a kisördög: vajon mit rejtegetnek? 

Így volt ezzel Sz. György nevű olvasónk is, aki bringája nyergéből vette észre a Nagyenyed utcában az álcafóliázott BMW-t. Mivel az itt szinte természetes dugóban lassan cammogott az autó, bőven volt ideje körbenézni a nehéz vasat, és a látottakat összegezve minket már azzal keresett meg: látott egy X5 M-et!

Az X5 M most futó változatáról nagyon leegyszerűsítve elég annyit tudni, hogy 555 lóerős, 23 mázsás súlya ellenére úgy gyorsul, mint egy lassabb Porsche, és mindezek miatt simán 20 liter fölé lehet vinni az átlagfogyasztását. Nos, lehetséges, hogy ennek a szörnynek a még erősebb, még gyorsabb utóda látható a fotókon.

Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin! 1
Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin! 2

Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin!

Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin!

Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin! 9
Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin! 10
Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin! 11
Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin! 12
Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin! 13
Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin! 14
Fotó megosztása:
Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin! 15
Bizonyosat mi sem tudunk állítani – hiszen pont erre való az álcázás -, de a kiszélesített kerékívek, a peres abroncsok, és mindenekelőtt a lökhárító szélén lévő, ledugózott kipufogónyílások helyett a középvonalhoz közel kivezetett dupla ikerkipufogó alapján nem tudjuk cáfolni, hogy a Budapesten észlelt azonosítatlan tárgy valóban egy BMW X5 M volt.

“A hangja miatt biztos vagyok benne, hogy M-változat” – mondta olvasónk, amikor rákérdeztünk arra, miért ilyen biztos a dolgában.

A BMW várhatóan 2014 végén mutatja be az X5, valamint az augusztusban érkező, új generációs X6 csúcskivitelű sportváltozatát. A várakozások szerint ez a jelenlegi modell 4.4 V8 TwinTurbo motorjának feljavított változatát kapja meg; a teljesítmény várhatóan nem marad el a BMW M5 Competition-csomagos változatának 575 lóerejétől.
Köszönjük a képeket, kedves György!
Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin! 16