Merre keressük?

Miskolc a Bükk hegység keleti oldalán, a Szinva, Hejő és a Sajó völgyében, különböző természeti és gazdasági tájegységek találkozásánál épült. Miskolc Észak-Magyarország legnagyobb városa és Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye. Budapest, Debrecen után Magyarország harmadik legnépesebb városa. A környék Európa egyik legrégebben lakott területe, mint azt paleolit kori leletek tanúsítják.
A különböző tájegységek találkozásánál, fontos kereskedőutak mentén épült település már a középkorban kereskedőváros volt, és 1365-ben Nagy Lajos királytól kapott városi rangot. A szocialista időszakban Magyarország egyik legjelentősebb iparvárosaként élt a köztudatban, ebben az időben érte el legnagyobb kiterjedését –forrás:wikipedia.org 

Mennyit kell utazni?

Budapesttől nagyjából 180 kilométerre fekszik Miskolc. Az M3-esen megindulva, szinte végig sztrádán autózva, pár perc híján 2 óra alatt elérhető. Ha szeretnénk megspórolni az autópálya-matricát fájdalmasan megnő a menetidő 3 órára nő.
Indul a raliszezon, irány Miskolc! 1

Üzemanyag, költségek:

7 literes átlagfogyasztással és 410 forintos benzinnel számolva az üzemanyagköltség 10 ezer forint körül jön ki az egész, oda-vissza útra. Illetve ehhez még a 3000 forint körüli autópálya-matrica is hozzászámolandó. 

Miért éppen Miskolc?

Mert hétvégén, a hosszú várakozás után kezdetét veszi a 2014-es rali szezon. A 20. Vredestein Miskolc Rally a magyar és a szlovák bajnokság nyitófordulóját is jelenti egyben, így rendkívül népes nemzetközi mezőny gyűlt össze a versenyre. Részletek itt olvashatók, a hétvége programja pedig itt.
Indul a raliszezon, irány Miskolc! 2
Az autós program befejeztével sem kell céltalanul bolyongani a környéken, Miskolcon nem nehéz más látnivalót is találni. A turista számára Miskolc legvonzóbb helyei Tapolca (hivatalosan: Miskolctapolca), Lillafüred és Felsőhámor. Tapolcának hatalmas, gyönyörű parkja van csónakázótóval és a híres és egyedülálló Barlangfürdővel, Lillafüred és Felsőhámor pedig bájos települések a Bükkben, legismertebb látnivalóik a Palota-szálló, az ország legmagasabb vízesése, a Hámori tó, és az Anna- és István-barlangok. forrás:wikipedia.org

Szállás:

Miskolc szállás szempontból is jól ellátott hely, a hangulatos belvárosi szállodák mellett csendesebb, nyugalmasabb megoldások között is válogathat, aki erre jár. Illetve árfekvésszempontjából is széles a skála, a négycsillagos, komolyabb szolgáltatásokat nyújtó helyek mellett szerényebbek is találhatók, értelemszerűen szerényebb árakért.
További szállásajánlatok a képre kattintva jelennek meg:

Indul a raliszezon, irány Miskolc! 3