Ennyi a hír, további részleteket nem tudni, így azt sem, minden megismert fő- és mellékszereplő visszatér-e a filmben (mint emlékezetes, Paul Newman halála utána az általa életre keltett Doki karakterét kiírták a második epizódból), vagy hogy nagyjából mikorra várható a Verdák 3 premierje. 

A 2011-es Verdák 2 (Cars 2) a Pixar fennállásának hetedik legtöbbet hozó filmje volt, a globális jegybevételek elérték az 599 millió dollárt (126 milliárd Ft). Érdekes, hogy ez második rész hazai pályán korántsem volt ilyen népszerű, sőt, az USA-ban ez volt a stúdió legkevésbé népszerű alkotása (mai árakra vetítve nem egészen 200 millió dollárt, azaz 45 milliárd forintot hozott). 
Az eltérés nyilvánvalóan a sztorinak köszönhető: a világ közönsége számára az álmos amerikai kisvárosnál izgalmasabb a Forma-1-szerű, nemzetközi bajnokság koncepciója. 
Elkezdhetünk tehát izgulni azon, hogy mi lesz a harmadik film cselekménye; addig is nézzünk meg a Verdák 2 kapcsán kiadott ‘Matuka meséi’ sorozat legutóbbi epizódját – azt, ami már a ‘Röpcsik’ klónfilmhez kötődik.
Szerinted miről fog szólni a Verdák 3?
Villám és Sally összeházasodik, és kisautójuk születik
56% (15)
Matuka egyedül keveredik kalandba, esetleg kiderül nemesi származása
7% (2)
Nem akarok tippelgetni, szeretem a meglepetéseket
26% (7)
Nem érdekel, az eddigieket sem néztem meg, ezt sem fogom
0% ()
A gyerek már kinőtt belőle, de én elmegyek megnézni
11% (3)