Két kaliforniai tinédzser, Mickayla Friend és barátja, Mateus Moore életük első iskolai bálján megéheztek, és gondolták, vesznek valami harapnivalót egy közeli boltban. Hogy gyorsabban odaérjenek, egy vasúti töltésen átgyalogolva rövidítették le az utat. 
Mindkettőjüknek ez volt az első kapcsolata, fülig szerelmesen mit sem törődtek a külvilággal – így azt sem hallották, ahogy a hátuk mögött, nagy sebességgel közeledő tehervonat vezetője megfújja a kürtöt, és vészfékezni kezd. 
A kérdéses töltés egy baseball-pálya mellett húzódott, így több szemtanúja is volt annak, amint a pár egyszerre hátrafordult – túl későn ahhoz, hogy félreugorjanak. 
Mateus Moore azonban ekkor, a másodperc törtrésze alatt meghozta élete legnehezebb és leglovagiasabb döntését, és saját magával nem törődve lelökte a sínekről barátnőjét. 
A robogó vonat halálra gázolta a fiatalembert, és bár a lányt is eltalálta, ő túlélte az esetet. Jelenleg kórházban küzdenek az életéért, egyelőre nem tudja, hogy barátja feláldozta magát érte.
A vasút nem tréfadolog, még akkor sem, ha a bármin zsigerből élcelődő Jeremy Clarkson ezt is képes viccesen tálalni. Ha valaha kétséged volt afelől, hogy mennyi esélyt hagy egy robogó szerelvény az útjába kerülőknek, kattints és nézd meg az alábbi cikkben a filmet.