Autókra zuhant és felrobbant kedden, március 18-án Seattle-ben (az Egyesült Államok északnyugati régiójának legnagyobb városában) a KOMO tévécsatorna (CNN leányvállalata) hírműsorának helikoptere.

Hamarosan kiderült, hogy az egyik áldozat a 14-szeres Emmy-díjas legendás filmkészítő,  Bill Strothman operatőr.

A baleset utáni első jelentések szerint a két halálos áldozat mellett egy férfit válságos állapotban vittek kórházba. A helikopter és több gépkocsi kigyulladt. 

A baleset okait vizsgálják, a csatorna szerint a helikopter felszállás közben vélhetően egy épületnek ütközött. Korábbi értesülések szerint a tragédia egy balul sikerült leszállási manőver következménye. A baleset a város jelképének számító Space Needle (Űrtű) kilátótorony közelében történt. A környéket a rendőrség lezárta.
Nem sokkal a tragédia után a KOMO csatorna munkatársai azonosították a két elhunytat, Bill Strothman mellett Gary Pfitzner volt a másik áldozat. Mindketten a társaság alkalmazottai voltak és a helikopteren utaztak.

Az egyik autóból sikerült kimenekülnie a bent ülő férfinak, de teste 50%-a megégett, súlyos állapotban szállították kórházba.

Autókra zuhant és felrobbant a helikopter 1
Bill Strothman az elmúlt évtizedekben többek között az alábbi díjakat nyerte el munkásságával (a díjakat eredeti, angol nevükön közöljük):

– 14 regional Emmy Awards for excellence in television production

– International Monitor Award for Best Camera in News and Documentaries presented at the Lincoln Center in New York, 1986

– National Press Photographers Association (NPPA) Regional Television Photographer of the Year, 1990

– NPPA national awards for news and sports videography

– Multiple regional awards from the NPPA and Society of Professional Journalism

– “Best of the West” award for documentary production.

– National Gabriel Award

– National Telly award for nature documentary “Islands of Nature”

– NPPA Advanced Story Telling Workshop faculty member.

MTI