Nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetéseket adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 2014. március 15-én a budapesti Művészetek Palotájában, ahol többek között Michelisz Norbert is átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkeresztet. Hazánkban még nem volt rá példa, hogy autóversenyző kapja meg ezt a kitüntetést, Norbi az első. – informált minket Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport csapatfőnöke. 

A miniszter hozzátette: “aki ma kitüntetést kap, tiszteleg 1848-49 hőseinek emléke előtt, hiszen saját korában, saját eszközeivel és saját szakmájában tesz meg mindent hazájának felemelkedéséért.” 

Kitüntették Michelisz Norbit 2

Michelisz Norbi 2006-ban megnyerte a Suzuki Swift Kupát, majd 2007-ben Renault Clio Kupa bajnoka lett. 2008-tól vesz részt nemzetközi versenyeken. 2008-ban, egy futamot nyerve és tizennyolc pontot gyűjtve a tizennegyedik helyen zárt a SEAT Leon-Európa-kupa mezőnyében. Ebben a bajnokságban versenyzett 2009-ben is. A szezon során öt győzelmet szerzett, végül – tizenhárom ponttal az olasz Massimiliano Pedal előtt – a bajnokság élén zárt.

2008-ban a Seat Leon Eurocup monzai versenyén elért eredményeinek köszönhetően a SUNRED Racing támogatásával rajthoz állhatott a Túraautó-világbajnokság (WTCC) japán fordulóján. 2009-ben ismét részt vett a túraautó-világbajnokságon két futam erejéig, ezúttal Nagy-Britanniában, a Brands Hatch-i pályán.

A Zengő Dension Team színeiben már a WTCC állandó versenyzője volt 2010-ben, egy SEAT Leon TDI versenyautóval. A 22 verseny során kétszer állhatott dobogóra, ezen kívül ő lett az első magyar versenyző, aki Túraautó-világbajnokságon futamot tudott nyerni, mivel a szezonzáró makaói futam 2. versenyén győzni tudott, megelőzve az olasz Gabriele Tarquinit és a brit Robert Huffot.
BMW 320 TC a 2011-es japán nagydíjon

BMW 320 TC a 2011-es japán nagydíjon

2011-ben már a BMW 320 TC volánja mögött kezdte meg az évet, az idény végén pedig az összetett 9. helyezést érte el. 2012-ben megszerezte 2. WTCC-győzelmét, a Hungaroringen, hazai közönség előtt. Az év végén az összetett tabella 6. helyén végzett, és megnyerte a nem gyári csapatok versenyzői számára kiírt WTCC Yokohama Trophy-t.

Honda Civic Super 2000TC

Honda Civic Super 2000TC

2013-tól a Zengő Motorsport magyar versenyzője egy Honda Civic pilótájaként állt rajthoz. A kezdeti nehézségek ellenére a harmadik versenyhétvégén Norbi már dobogóra tudott állni. Összesen 7 dobogós pozíciót könyvelhetett el, és az utolsó versenyig meccsben volt az 5. helyért Rob Huff-fal, azonban a makaói második futamon óriási rajtbalesetbe keveredett a magyar, így végül a 2013-as évet hatodikként zárta.

forrás: Zengő Motorsport/Wikipédia