Egyenesen az ünneplő sokaságba hajtott, majd halálra gázolt két embert, mielőtt elfogta a rendőrség azt az ittas autóst, aki menekülés közben rossz irányba fordult a texasi Austin városában, helyi idő szerint tegnap, csütörtökön hajnali fél egykor (magyar idő szerint reggel fél hétkor). 

A férfit eredetileg jó pár sarokkal odébb szerette volna igazoltatni egy járőr, mert gyanús volt, hogy ittasan vezeti Toyota szedánját. Ahelyett azonban, hogy megállt volna, a sofőr nagy gázt adott, és menekülőre fogta a dolgot. Csakhogy egy ponton pont az éppen most zajló, éves utcabál irányába fordult: áttörte a kordont, behajtott a tömeg közé, majd tovább száguldva nekiment egy robogónak. 
Végül egy taxiba csapódva állt meg, és bár megpróbált gyalog elmenekülni, a végig a nyomában száguldó rendőr sokkolóval ártalmatlanná tette, és megbilincselte. 
A szemtanúk elmondása szerint a férfi nem csak, hogy fékezés nélkül szántott bele a tömegbe, de még gázt is adott, mielőtt elütötte volna a gyalogosokat. A mentők összesen huszonhárom embert láttak el, ötük sérülése súlyos. A robogó vezetője és utasa, egy férfi és egy nő, a helyszínen életét vesztette.

Bár ez az eset Austinban történet, az ámokfutók fővárosa Los Angeles. Csak az elmúlt hónapokban két súlyos esetről is hallhattunk: az egyikben korzózó turisták közé hajtott be egy férfi, és ölt meg egy nászúton lévő, olasz nőt, valamivel később pedig a rendőrség került a kritikák kereszttüzébe, amikor egy, a mai napig nem tisztázott ügyben hosszas üldözés után lelőttek egy fegyvertelen autóvezetőt.