Merre keressük?

Győr az ország nyugati szegletében, a Kisalföld keleti felében, a Mosoni-Duna, a Rába és Rábca torkolatánál fekszik. A közeli vizek miatt nevezik a “folyók városának” is. Jelentős gazdasági, ipari, vallási, oktatási, kulturális központ, a Bécs-Pozsony-Budapest vonalon fekszik, remek közlekedési adottságokkal bír.

Mennyit kell utazni?

Budapesttől nagyjából 120 kilométerre fekszik Győr. Az M1-esen megindulva végig sztrádán autózva, egy és negyed óra alatt kényelmesen elérhető. Autópálya-matrica nélkül rögtön két órára duzzad az utazási idő.
Gokart, benzinszag nélkül 1
googlemaps.com

Üzemanyag, költségek:

Nagyjából 7 literes átlagfogyasztással és 415 forintos benzinnel számolva az üzemanyagköltség 7000 forint az egész, oda-vissza útra. Illetve igény szerint az autópálya-matrica is hozzászámolandó. 

Miért éppen Győr?

Autós szemmel Győr az Audi gyár miatt is érdekes lehet, de mivel oda nem olyan egyszerű bejutni, mi inkább gokartozni menjünk Győrújbarátra. Méghozzá elektromos gokarttal. Csendes, borzalmasan gyors, és ami legjobb nem megy tele a tüdőnk, hajunk, ruhánk büdös kipufogógázzal. És hogy milyen a villanygokartot vezetni? 
Gokart, benzinszag nélkül 2
fotó:wikipedia
Nagyjából ilyen: Álló helyzetből a hiányzó kuplung miatt keményebben, egy rántással indul az elektromos gokart, de menet közben egész lineárisan növelhető a nyomaték, a gáz- (vagyis hát potméter-) reakció szükségszerűen gyorsabb, mint egy benzines gépnél. A gokartokon fékezéskor inaktívvá válik a jobb oldali pedál, hogy ne égessék el a motort-féket a vendégek, de egy igazi verseny-ekartnál természetesen éppúgy lehet egyszerre játszani a fékkel-gázzal, mint egy klasszikus versenygokartnál.
Gokart, benzinszag nélkül 3
Bővebben itt írtunk a villanygokartról, akit érdekel, további részletekről – helyszín, árak, stb. – is olvashat.
Ha kiversenyeztük magunkat, és szellemi, kulturális felfrissülésre vágyunk, akkor irány Győr, ahol többek között megtekinthető a Győri  bazilika, amelynek alapjait még Szent István korában rakták le. Győr műemlékekben a harmadik leggazdagabb város Magyarországon. A Bécs és Budapest között félúton, szelíd környezetben fekvő patinás, sokszínű városban építészeti, kulturális és természeti értékek sora ötvöződik egymással. A város a turistáknak a román alapokon álló barokk bazilikától az eklektikus középületeken át a modern építészet kiváló alkotásaiig kínál látnivalót – írja a wikipedia.

Szállás:

A legtöbb nagyvároshoz hasonlóan Győrben sem nehéz szállást találni. A városi, látnivalókhoz közeli szálláshelyek éppúgy bőven vannak a környéken, mint nyugalmasabb helyek. De akár a gyógy- és élményfürdő közelében is megszállhatunk.
További szállásajánlatok a képre kattintva jelennek meg:

Gokart, benzinszag nélkül 4