A Tennessee állambeli Knoxville-ben élő Joe MacDonald annak idején bogárhátúakat vásárolt fel, hogy rendbe hozza, majd eladja őket. A most előkerült autót 1974-ben lopták el tőle, miközben barátaival vacsorázott. Reményei szerint az 1965-ös Bogarat is sikerül visszaállítania eredeti állapotába.

Az egykor vörös színű, ám ma már fehérben pompázó autó januárban került elő Detroitban, amikor a szövetségi határőrök ellenőrizték a jármű papírjait, mert a kocsit a tengerentúlra akarták szállítani helyreállítás céljából. Az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének szóvivője, Ken Hammond szerint a Bogár jelenlegi tulajdonosa egy michigani lakos, akinek fogalma sem volt róla, hogy az autót évekkel ezelőtt ellopták.

Miután MacDonald alaposan szemügyre vette a határőrség által közzétett fotókat, biztos volt abban, hogy az ő egykori autója került elő. Kapcsolatba lépett a határőrséggel, illetve a WBIR TV-nek is megmutatta a gépkocsi papírjait és elmondta, hogy 1973-ban vette a járművet, amikor a University of Tennessee knoxville-i kampuszán tanult. Azt is hozzátette, hogy mielőtt a járművet ellopták, kicserélte benne a motort és néhány egyéb alkatrészt.

A knoxville-i rendőrség időközben megerősítette, hogy a Bogár MacDonald tulajdonában volt, amikor 1974-ben ellopták. A férfinak be kell mutatnia a tulajdonjogi papírokat a nyomozóknak is, hogy visszakaphassa a járművet.

(Forrás: MTI)