Elevenen eltemették – ezt gondolták a baleset helyszínére érő tűzoltók, amint megpillantották a több tonna kiömlött, sűrű sarat, és az annak súlya alatt összezúzott, valaha autónak épített roncsot… 
A 35 éves Jin Min Tai és barátja, a 39 éves Lok Van a balesetet megelőző másodpercekben döbbent rá arra, hogy rossz irányban haladnak az autópályán Fucsien tartomány székhelye, Fucsou város közelében. Úgy döntöttek, nem várnak a következő kijáratig, hanem megfordulnak akkor és ott. Jin Min Tai rálépett a fékre – és a következő pillanatban hátulról beléjük rohant egy tíztonnás teherautó, amelynek rakománya – egy építkezésről kitermelt, sűrű sár – mind az autóra fröccsent. 
A férfi utasnak sikerült kimásznia a massza súlya alatt beszakadt tető résén át, barátnője azonban a roncs foglya maradt. A kiérkező tűzoltók elkezdték eltakarítani a sarat, abban a hitben, hogy a nő bizonyosan belehalt a balesetbe, de ekkor nyöszörgést hallottak a kupac mélyéről… végül negyven perc megfeszített munka után sikerült kiszabadítani a rémült sofőrt, aki néhány karcolással és zúzódással megúszta a borzalmas kalandot.
(Egyes híradások szerint a teherautó nem építkezésről kitermelt sarat, hanem bekevert cementet szállított)

Több tonna sár alól húztak ki élve egy nőt 3

Kínában hagyománya van az autókat összezúzó közúti baleseteknek. Általában rosszul rögzített konténerek zuhannak le félpótkocsikról, de van, hogy egyszerűen ráborul a teljes szerelvény az autóra. Érdekes módon magas ezeknek az eseteknek a túlélési rátája – vagy csak a hepiendes hírek jutnak el Európába. És hogy hogyan néz ki élőben egy ilyen baleset, azt itt megtekintheted – az Egyesült Államokban történt balesetben ugyancsak nem halt meg senki.

Kedvenc kínai balesetünket mindenesetre még ez sem tudta űberelni… Ha érdekel, mi lehet bizarrabb egy sártenger alá temetett autónál, kattints ide!