A héten hozta nyilvánosságra azt a perdöntő videofelvételt Ohio állam bírósága, amely alapján felmentették a tavaly ősszel súlyos közlekedési baleset miatt vizsgálat alá vont Shawn Paynter rendőrtisztet. 

A szolgálatban lévő Payntert október 18-án hajnalban egy gyorsétteremhez riasztották, ahonnan fegyveres rablást jelentettek. A kihalt utcákon megkülönböztető hang- és fényjelzését használva nagy sebességgel – a nyomozás szerint közel 140 km/órával – haladt, amikor egy kereszteződésben oldalról elé hajtott egy Toyota Corolla. Noha Paynter fékezett, a járőrkocsi mintegy 78 km/óra sebességgel csapódott bele a szedán oldalába. 
A civil autóban utazó összes ember – egy házaspár és négy, 2 és 16 év közötti lányuk – azonnal életét veszítette, a rendőrtiszt súlyos fejsérülést szenvedett. A hat halott egyike sem viselt biztonsági övet, a legkisebb lány gyermekülés nélkül utazott az autóban. 
A rendőrautó belső kamerájának felvételén jól látszik, hogy a kereszteződésben a rendőrautónak volt zöld jelzése; a lámpasor az utolsó másodpercben vált sárgára. A piros lámpán áthajtó Toyota ráadásul a kereszteződés közepén, pont a rendőrautó nyomvonalán hirtelen megállt – ha tovább haladt volna, a volánt ösztönösen jobbra rántó Paynter talán pont elfért volna a szedán mögött. 
A rendőrt felmentették, és ismét szolgálatba helyezték. 
A balesetben elhunytak iraki menekültek voltak, akik mintegy három évvel ezelőtt érkeztek az országba. Aznap este családi ünnepre mentek a lányokkal; négy (más jelentések szerint öt) fiúgyermekükre a nagymama vigyázott.
Az áldozatoknak annyi idejük sem volt, hogy felfogják, mi történik – nem úgy, mint annak a szintén autóbalesetben elhunyt fiatal lánynak, aki percekkel korábban megjósolta saját halálát. A szívbe markoló történetet itt olvashatod.

Felmentették a családot kiirtó rendőrt 2