Bővül a Škoda környezetbarát hajtási módozatainak a száma: az évek óta kínált LPG (autógáz, cseppfolyós gáz, gyakorlatilag tisztított PB-gáz) mellé most felsorakozik az eddig elsősorban a fuvarozásban alkalmazott, de jó tulajdonságokkal és távlatokkal bíró CNG, azaz sűrített földgáz is. 

A Škoda Octavia CNG (más piacokon G-Tec) tartályában összesen 22,1 köbméternyi földgázt cipel magával, természetesen ennek a térfogatnak a töredékére összesűrítve. Ez a mennyiség optimális esetben 410 kilométer megtételére elegendő. Ha kimerült a tartály, akkor sincs baj: a motor hagyományos benzinüzemben működtethető tovább, teli tankkal akár 920 kilométeren keresztül – ez összesen 1330 kilométeres hatótávolságot jelent, ami jobb, mint a 105 lóerős 1.6 CR TDI hasonló elméleti értéke (1316 km). 
A Škoda Octavia CNG motorja egy 110 lóerős 1.4 TSI turbómotor, amely földgáz-üzemben is megőrizte start-stop funkcionalitását. A modell fékezés, illetve tolóüzem esetén visszatáplálja a felszabaduló mozgási energiát az akkumulátorba, és teljesíti az idén szeptemberben hatályba lépő Euro6-os emissziós normát. 
Sajnos Magyarországon leginkább elméleti jelentősége van a CNG-üzemű gépkocsinak; noha számos fuvarozó vagy tömegközlekedési vállalat rendelkezik saját töltőoszloppal, nyilvános kútról továbbra is csupán háromról tudunk (Szegeden, Győrben és Budapesten). Úgy volt, hogy már decemberben megnyílik egy újabb töltőpont az Agip (ENI) fővárosi, Budaörsi úton lévő kútjánál, ám a cég honlapjának tájékoztatása szerint itt még nem forgalmaznak sűrített földgázt.
A CNG ára Budapesten majdnem 350 forint kilónként, de ennek energiatartalma nagyobb, mint egy liter benziné. A CNG-s járművekben hagyományos benzinüzemű motor van. A Škoda Citigo (azaz VW Up) CNG-s változatával Németországban mindössze 3 euróba kerül megtenni 100 kilométert, ami átszámítva 900 forint. Magyarországon a CNG magasabb ára miatt 25-30 százalékkal többe kerül, de így is sokkal olcsóbb, mint benzinnel vagy gázolajjal.
A modell várható vételáráról, illetve a piaci bevezetés idejéről március elején tudunk újat mondani.