Akinek 2014-es modellévi Porsche 911 GT3 van a birtokában, most nagyon figyeljen: a gyár arra kéri, parkolja le szépen az autót, és addig egy métert se menjen vele, amíg a gyár által kiküldött tréler el nem viszi átvizsgálásra a kocsit. 

Európában két ügyfél autója gyulladt ki motorhiba miatt, ezért a Porsche nem kockáztat, minden 2014-es modellévi GT3-ast (összesen 785 darabot) beszállíttat a legközelebbi márkaszervizbe, ahol kijavítják a hibát. 
Apró szépséghiba, hogy egyelőre nem tudják, mi a hiba, ezért akinek a 911 GT3 az egyetlen autója, most így járt: talán napokig, talán hetekig vagy még tovább is kénytelen lesz nélkülözni autóját. A jó hír, hogy a két kigyulladt autó sem balesetet, sem személyi sérülést nem okozott. 
Ilyen konkrét és határozott tiltással ritkán élnek az autógyárak. Legutóbbi tavaly márciusban a Chrysler adott ki hasonlóan kategorikus közleményt, hozzátéve, az a legjobb, ha nem is épületek közelében parkolják le a kábelhiba miatt életveszélyessé vált Dodge Challengerüket a kedves ügyfelek. 
Az elmúlt két évben ez a harmadik eset, hogy a Porsche tűzveszély miatt kénytelen visszarendelni autóit javításra. Először a rosszul rögzített üzemanyagcső, majd a hibás turbófeltöltő okozott veszélyhelyzetet; konkrét sérülés vagy kár egyetlen esetben sem történt.