Január végén mutattuk be a Techart 911 Turbóhoz készített optikai és aerodinamikai csomagját, és akkor azt írtuk, a német tuningműhely márciusra ígérte a motort átalakító készlet bevezetését. Nos, úgy tűnik, volt néhány ráérős estéje a leonbergi uraknak, mert már most, február derekán megmutatták, mire képes a Porsche 911 Turbo S, ha előtte kezelésbe veszik. 

Már a nyers számok tiszteletet parancsolnak: 560 helyett 620 lóerő teljesítmény, 700 helyett 830 Nm (túltöltéssel 880 Nm) forgatónyomaték biztosít többlet élményt; a plusz motorteljesítmény a középkonzolon elhelyezett Sport gomb megnyomására csalogatható elő a 3,8 literes, hathengeres boxermotorból. 
A változásokért részben a Techart saját motorvezérlő szoftverje, részben egy sor mechanikus átalakítás a felelős: a saját fejlesztésű kipufogórendszer elkerülő csappantyúja szabadabb gázáramlást, ezáltal kisebb negatív nyomást és teltebb hangzást biztosít. 
A Techart Porsche 911 Turbo S széles nyomatékgörbéjének (nyomatéki csúcs 2500-5000/perc között) köszönhetően 2,8 másodperc alatt ugrik százra; az alapkivitelű Turbo S-nek ehhez 3,1 másodpercre van szüksége. A végsebesség 318-ról 328 km/órára nőtt.
Formához a tartalom: Techart Porsche 911 Turbo S 3

A Techart Porsche 911 Turbo S optikai tuningjának, valamint a belteret érintő módosításoknak a részleteiről itt olvashatsz részletesen.