A francia hatóságok lezárták vizsgálatukat, amelyben azt igyekeztek megállapítani, hogy történt-e valami szabálytalanság Michael Schumacher tavaly december 29-i balesetével kapcsolatban.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Az illetékes, lyoni ügyészség hétfőn tájékoztatta a közvéleményt a nyomozás eredményéről, amely dióhéjban annyi, hogy mulasztás, hiba, szabályszegés nem történt, felelős nem nevezhető meg, egyszerűen egy szerencsétlen balesetről volt szó.
“Senki nem szegett meg semmilyen előírást. A baleset egy kijelölt pályán kívüli szakaszon történt” – mondta Patrick Quincy ügyész, hozzátéve, hogy a meribeli sípályán a figyelmeztető jelzések, táblák mind megfeleltek a hatályos francia jogszabályoknak.
Szintén kiderült, hogy Schumi pontosan 4,5 méterre tért le a kijelölt pályáról, valamint hogy az őt megdobó és a fejsérülést okozó két szikladarab között 10,4 méter volt, azaz jó pár métert repült a becsapódás előtt. 
A 45 éves Schumacher immár hét hete fekszik öntudatlanul, súlyos agysérülésekkel a grenoble-i egyetemi kórházban, de a család továbbra is “szilárdan hisz” a felépülésben.