Octavia-uralommal indult az év 2 4408 darab új személygépkocsi, valamint 878 darab kis-haszonjármű került forgalomba januárban – derül ki a Jato Dynamics adataiból. A személyautók esetén ez a forgalomba helyezési mennyiség a tavaly januári számoknál húsz százalékkal magasabb, a kis-haszonjárműveknél 37 százalékos növekedés történt. Januárban a legsikeresebb márka (személyautó és összes haszongépjármű) a Ford volt 644-es darabszámmal, amellyel a hazai piac 11,9 százalékát sikerült lefednie.

Ha csak a személyautók piacát nézzük, az év első hónapjának győztese a Škoda lett 542-es darabszámmal és 12,3 százalékos piaci részesedéssel. A modelleknél Škoda Octaviából fogyott a legtöbb (343 db), Ford Focusból 181, Opel Astrából 153 darab kelt el januárban. Láthatóan az új Octavia is hasonlóan népszerű, mint elődei voltak, legalábbis a cégeknél.

Octavia-uralommal indult az év 3
A magyar gépjárműpiac céges és magáneladások tekintetében továbbra sem változik. A forgalomba helyezések többsége, 73 százaléka céges, míg a magáneladások a piac 27 százalékát teszik csak ki. A Škodánál különlegesen szélsőséges, 91-9 százalékos volt az arány januárban. A magáneladások a Suzuki és a Dacia márkáknál a legjelentősebbek, mindkét esetben több mint 50 százalékos az arány a teljes eladásaik tekintetében.

Octavia-uralommal indult az év 4

A kis-haszonjárművek (kisebb, mint 3,5 t) eladása terén a január a Fiatnak kedvezett 61 db-os forgalomba helyezéssel, mögötte a Toyota Hilux 3, és a Ford Ranger 4 darabbal lemaradva.