Bruttó három forinttal emeli a Mol a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát – írja a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 386,6, a gázolajét pedig bruttó 404,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (3 Ft-os benzin- és gázolajár-emelés) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 407-408 forintos, a gázolajat pedig 426-427 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest azonban a benzin literjét 23 forinttal, a gázolajét 2 forinttal olcsóbban vásárolhatjuk meg, ami a benzin esetén 5,3 százalékos, a dízel esetén 0,5 százalékos csökkenésnek felel meg.

Drágul mindkét üzemanyag 2 Természetesen az egyes töltőállomások árai között – akár adott márkán belül is – jelentős árkülönbségek lehetnek.

Az üzemanyagok áremelkedésének oka kizárólag a hazai fizetőeszköz árfolyamának gyengülése a dollárhoz képest, ami alapvetően kedvezőtlen irányba hatott a hazai autósok számára – írja a Portfolio.hu. Ha fennmarad az autósok számára kedvezőtlen árfolyam, akkor a héten további áremelkedéssel szembesülhetnek majd az autósok a kutakon. 

Itt a 10 legolcsóbb hely a tankolásra. Kíváncsi? Kattintson a képre!

Drágul mindkét üzemanyag 3