Nem bővíti elektromosautó-kínálatát a BMW. A bajor márkának pillanatnyilag kétféle elektromos modellje van, de a gyártó egyik vezetője szerint addig nem mutatnak be harmadikat, amíg nem mérik fel jobban a keresletet.


A BMW szeptemberben elindította Lipcsében i3 típusú elektromos autójának sorozatgyártását, azóta több mint 11 ezer megrendelés érkezett a céghez. Az elektromos autók iránt tehát van érdeklődés, de Harald Krueger, a BMW igazgatósági tanácsának tagja szerint még kérdés, pontosan hogyan fog alakulni a kereslet.

A BMW becslések szerint kétmilliárd eurót költött az elektromos autók kifejlesztésére. Az i3-as után idén kezdődik az i8-as hibrid sportautó gyártása, de Krueger szerint ezután egy ideig nem lesznek újabb típusok.

Harald Krueger nem mondott pontos számot arról, hogy hány i3-ast készítenek, de azt cáfolta, hogy Kínába költöztetnék az autók gyártását. Krueger szerint ott még nem megfelelő az infrastrukturális környezet fejlettsége.

A BMW a közelmúltban szénszálas technológiák alkalmazásával igyekezett csökkenteni az elektromos autók tömegét, és növelni hatótávolságukat. A BMW az Egyesült Államokban üzemet is alapított szénszállal megerősített műanyag gyártására, de az igazgatósági tag szerint most még csak saját, cégen belüli felhasználásra termel a gyár.

(Forrás: MTI)