Az idén debütált Tudor United SportsCar versenyszéria legelső versenyét súlyos baleset szakította félbe: a 24 órás futam harmadik órájában a lemenő nap okozott ütközést. A GT Le Mans osztályban induló Matteo Malucelli kocsija egyszer csak lelassult. A pilóta gyorsan felmérte, hogy számára véget ért a futam, és beszólt a bokszba, hogy kiáll, nehogy akadályozza a nagy sebességű kanyarba beérkező versenyzőket. 
Amint Malucelli Ferrarija a pálya széle felé húzódott, körülötte szétspriccelt a mezőny. Csupán egy valaki nem látta az egyre lomhábban mozgó autót: a pole pozícióból rajtoló Memo Gidley, aki a kanyar előtt éppen a belső íven igyekezett megelőzni egy nála lassabb autót, egy másik Ferrarit. Amint kiugrott mögüle, a lemenő nap egyenesen a szemébe sütött, így vakon száguldott bele Malucelli autójába. 
Az ütközéstől Gidley Corvette prototípusának az orra teljesen megsemmisült. A 40 éves versenyzőt (a lenti képen jobbra) tűzoltók vágták ki a roncsból, és haladéktalanul kórházba szállították, ahol gerinctörést állapítottak meg nála, továbbá a pilóta bal karját és lábát is műteni kellett. Matteo Malucelli az első információk szerint jól van, természetesen őt is kórházban tartják, kivizsgáláson. 


A tavaly tavasszal meghirdetett Tudor széria két nagy hagyományokkal rendelkező észak-amerikai versenyszéria, az American Le Mans Series és a Rolex Sports Car Series összeolvadásából keletkezett. Összesen négy kategóriában – két prototípus és két GT – indulnak az autók, A Tudor névnek az égvilágon semmi köze a brit uralkodóházhoz; az a korábbi (és jelenlegi) főtámogató Rolex megfizethetőbb márkájára utal.