Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai szöveges figyelmeztetésében azt írta: az ország keleti, északkeleti felén szerdán és csütörtökön megszakításokkal gyenge csapadék várható, amelynek formája már szerda napközben kezd átváltani havas esőbe, majd havazásba. Ónos csapadék nem valószínű. Csütörtök reggelre általában legfeljebb 2 centiméteres hóréteg alakulhat ki az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél kettes riasztási fokozatot rendeltek el szerdán a téliesre forduló időjárás miatt. Annak érdekében, hogy megelőzzék az utak síkossá válását, csütörtök reggelig legalább egyszer sószórást végeznek a mintegy 31 ezer kilométeres országos közúthálózaton – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.
Pécsi Norbert Sándor közleményében azt írta: a meteorológiai előrejelzések alapján már szerda délutántól havas esőre, hószállingózásra vagy kisebb havazásra lehet számítani, és a téliesebb időjárás várhatóan a hét hátralévő részében is kitart. Pénteken és szombaton akár 5-15 centiméternyi hó is hullhat az ország egyes területein – írta. 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 93 üzemmérnökségén csaknem 700 munkagép van készenlétben és a szakemberek is 12 órás váltott műszakokban látják el feladataikat. 
Vannak helyzetek télen, amire érdemes időben felkészülnünk, például, hogy mire figyeljünk oda erős havazás, hófúvás esetén, vagy a téli autózás két leggyakoribb buktatójáról is olvashattok nálunk, és még megannyi jó tanács között böngészhettek téli rovatunkban.

Ti felkészültetek már az igazi télre? Van téli gumi az autón?

 • Már november végén felszereltem gyerekek. ;)
  53%
 • Persze, anélkül el sem indulok télen
  24%
 • Téli vagy nyári teljesen mindegy, csakis keresztbe!!!!
  9%
 • Négyévszakos van, eddig bevált.
  6%
 • Felesleges pénzkidobás, marketingfogás az egész
  5%
 • Téli gumi? Ugyan már, majd én szabályzom!
  4%

Ti felkészültetek már az igazi télre? Van téli gumi az autón?


A képek Tiszalök belterületén készültek.