Dél-Afrika nem éppen a tükörsimára aszfaltozott útjairól híres, inkább a méretes kátyúkról, amikben nemhogy egy földimalac család elférne kényelmesen, de egyenesen medencének is tökéletes. Emiatt a borzasztó állapotban lévő úthálózat miatt tiltakozik egy fiatal brit tanárnő, aki fogta a strandfelszerelését és csobbant egyet az egyik méretes gödörben. 
Semmit nem hagyott ki, ami a tökéletes strandoláshoz nélkülözhetetlen, vitt magával fürdőszivacsot, sampont, tusfürdőt, törölközőt, de még egy üveg bort és olvasnivalót is, mintha csak egy wellness hotel medencéjének a partján élvezné a kikapcsolódást. A történelem diplomás Rosie Morrison Afrikában tanít, és mindennap ezen az úton kell végigmennie. Elmondása szerint 20 perces autózás lenne a Machadodorp és Mashishing között út, de ilyen körülmények között, néha 1 órába is beletelik mire átvergődik a szakaszon. 
“Miután feltöltöttük a képeket a Facebookra, vírusszerűen kezdett elterjedni, és azóta rengeteg rádiócsatorna megkeresett, hogy nyilatkozzak, a helyi újságok pedig kivétel nélkül lehozták a sztorit” – meséli lelkesen a tanárnő. Ezek szerint sikerült elérnie, amit szeretett volna, hogy mindenki megismerje a problémát, és eljusson az illetékesek fülébe is.   
 
Morrison kisasszony szerint az út “halálos csapda” az autósok számára. Főleg éjszaka nagyon veszélyes, hiszen nem lehet elég hamar észrevenni a kátyúkat, és megítélni, hogy milyen mélyek. 
A közlekedési minisztérium szóvivője a tiltakozó akció nyilvánosságra kerülése után elmondta, tudják, hogy rossz állapotban van az út, folyamatosan javítgatják, de a közeli bányákból követ szállító számtalan kamion teljesen tönkreteszi az aszfaltot.

Ti jártatok már Dél-Afrikában?

  • Nem, és nem is akarok oda menni51%
  • Még nem, de szeretnék eljutni egyszer33%
  • Igen, de nem olyan vészes, vannak itthon rosszabb utak is13%
  • Igen, és valóban rosszak az utak3%

Ti jártatok már Dél-Afrikában?