Rengeteg ember fél a repüléstől, közöttük nekem is sokszor bevillan felszállás előtt: mi lesz, ha este rólam fognak szólni a hírek, és fapofával közli a műsorvezető, hogy lezuhant a járat, amivel utaztam? Furán hangzik, de annak az esélye, hogy az a repülő csapódik a földnek (vagy a vízbe) amin éppen ülünk 1 az 1,2 millióhoz, az pedig, hogy repülőgép-szerencsétlenségben halunk meg, az 1 a 11 millióhoz.  
Nincs mit szépíteni a dolgot, sokkal nagyobb esély van arra (1 az 5000-hez), hogy közúti balesetben veszünk oda – miközben mondjuk a reptérre tartunk -, mint annak, hogy lezuhan a gép. Szóval statisztikailag a repülés a közlekedés legbiztonságosabb módja, és mivel ritkán vannak balesetek, ezért kapnak akkora visszhangot.
A Hawaiin élő Ferdinand Puentes, azok közzé tartozik, akik sikeresen túléltek egy repülőgép balesetet. A 38 éves férfi, annak ellenére, hogy először emelkedett el a földtől, elég higgadt maradt ahhoz, hogy az egész katasztrófát filmre vegye. Ilyet sem látni mindennap!

Puentes úgy döntött, a Makani Kai Air légitársaságot választja első repülős útjához, és felszállt a 2002-es Cessna Grand Caravan fedélzetére a Kalaupapa reptéren. Azt azonban nem gondolta, hogy legelső repülésén fog megszólalni a gép szirénája, ami azt jelezte, hogy kényszerleszállást hajtanak végre, mégpedig a Csendes-óceánban. 
A filmekkel ellentétben a 9 utas és a pilóta (Clyde Kawasaki) higgadtan viselkedett, mindenki nyugodtan felvette a mentőmellényt és szépen sorban beugrottak a vízbe, miután landolt a repülő. A középkorú férfi még egy fotót is készített magáról a süllyedő repcsivel a háttérben. “Nagyon nehéz volt acélbetétes bakancsban, farmerban és hosszú ujjú ingben úszni” – írta Ferdinand Puentes a facebook oldalán.
Szerencsére az eset a parttól nem messze történt, így a mentőegységek 80 perc alatt a helyszínre érkeztek és kihúzták az utasokat a vízből. Egyetlen ember vesztette életét a hullámok között, a Hawaii Egészségügyi Minisztérium tisztviselője, Loretta Fuddy.
A mentőegységeknek később a repülőgépet is sikerült a partra szállítaniuk, hogy kivizsgálják, mi okozhatta a meghibásodást.