Hatalmas hullámokat csapott az Audi, amikor néhány héttel ezelőtt hibrid R18 e-tron quattro Le Mans-i versenyautóján, majd a Sport Quattro Concept aktualizált változatán is bemutatta a fényforrásként lézerfényt használó reflektorát. Ezt követően bejelentették, hogy hamarosan szériaállapotba fejlesztik a technológiát, így aki mostanában hallott először a technológiáról, borítékolhatja Ingolstadt vezető pozícióját. 

Mindezt a nagy rivális BMW higgadtan szemlélte a távolból, és kíméletlen eleganciával csak egy rövid megjegyzést fűzött hozzá az interneten: 

“Sajnáljuk, hogy 2011-es lézerfény-koncepciónkat nem mutattuk be a 2014-es szórakoztatóelektronikai szakkiállításon (CES). Nem érünk rá, lefoglal bennünket a sorozatgyártás.” 
A csipkelődő bejegyzés a hónapokon belül piacra kerülő BMW i8 hibrid luxuskupéra utal, amelyen annak idején a világon elsőként mutatta be a lézerrel gerjesztett fénynyaláb autóipari felhasználásának lehetőségét a BMW. 
Az adok-kapok tehát megy, de a végén úgy is az nevet, aki utoljára nevet: hamarosan eldől, meg tudja-e előzni müncheni ellenlábasait az Audi. 
Addig is nézzük meg a BMW kisfilmjét a lézeres fényszóróról.