A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium állja a 3-as főút és a 3105-as út Baghoz közeli csomópontjának körforgalommá alakítását. A 674 millió forintos beruházással jelentős mértékben javulhat a közlekedésbiztonság a legrosszabb baleseti mutatókkal rendelkező külterületi főúti szakaszon.
 
A bagi csomópontban 2008 és 2012 között tíz személyi sérüléses baleset történt, ebből kettő halálos, öt súlyos és három könnyű sérüléssel végződött. Az elmúlt öt év súlyozott mutatói szerint Magyarország első- és másodrendű főútjain ez a leginkább balesetveszélyes lakott területen kívüli szakasz.

Rend lesz a legveszélyesebb csomópontban 1

Az út Gödöllő irányából a csomópont felé lejt, a járművek gyakran felelőtlenül nagy sebességgel érkeznek ide. A kivilágítatlan kereszteződésben így az ütközések, gázolások fokozott kockázatával kell számolniuk a közlekedőknek. A gyalogosmozgások különösen korlátozott látási viszonyok esetén igen balesetveszélyesek az átkelőhely nélküli autóbuszmegálló környezetében. A körforgalom létesítése mellett gyalogátkelőhelyet jelölnek ki, átépítik a buszmegállót és közvilágítást telepítenek.