A Los Angeles megyei halottkém tegnap nyilvánosságra hozott hivatalos jelentése szerint “nem biztonságos sebességnél bekövetkezett baleset” okozta Paul Walker és barátja, Roger Rodas halálát. 


Mint emlékezetes, a Halálos iramban filmek főszereplője, Paul Walker 2013. november 30-án vesztette életét, amikor a barátja és üzlettársa, Roger Rodas által vezetett Porsche Carrera GT sportkocsi megpördült, egy fának csapódva kettészakadt, majd kigyulladt. 

Az autót vezető Roger Rodas az ütközés során elszenvedett, súlyos sérülések következtében veszítette életét, míg a jelentés szerint Paul Walker hörgőiben a boncolás során kormot találtak, ami azt jelenti, hogy még élt (igaz, csupán néhány másodpercig), amikor kigyulladt az autó; állkapcsa, kulcscsontja, bal felső karja, gerince, bordái és medencéje eltört. Halálát az ütközés és az égő üzemanyag pokoli hője együtt okozták. 

Egy független weboldal úgy tudja, Paul Walker belső szervei olyan mértékben károsodtak a tűzben, hogy alkalmatlanná váltak az esetleges átültetésre. 

A jelentés szerint egyik elhunyt szervezetében sem találtak bárminemű tudatmódosító anyag – alkohol vagy kábítószer – jelenlétére utaló jeleket. A gépkocsi meghibásodását, illetve az úthibák esetleges szerepét már korábban kizárták

Egyes szemtanúk beszámolója alapján a Porsche 160 km/órával haladhatott a balesetet megelőzően. A rendőrség a hosszas nyomozás során nem tudta hitelt érdemlően megállapítani az autó sebességét, ezért jobb híján ezeket a közvetett információkat vették bele a jelentésbe. Az azonban, hogy pontosan mennyivel haladt az ütközés előtti percekben az autó, illetve hogy mekkora sebességnél következett be az első ütközés, egyelőre nem derült ki – talán soha nem is fog.

Paul Walker boncolási jegyzőkönyvének egy oldala. Itt még 'ismeretlen halott'-ként említi a dokumentum.

Paul Walker boncolási jegyzőkönyvének egy oldala. Itt még ‘ismeretlen halott’-ként említi a dokumentum.