Országos közlekedési információk: 2013.12.23., hétfő

Budapest

A Soroksári út és a Kvassay Jenőt út találkozásánál baleset történt.
A Közraktár utcán baleset miatt torlódik a forgalom. 

A Fő út (2-es út) és a Bajcsy-Zsilinszky út csomópontban baleset lassítja a forgalmat. A környező útszakaszokon is lassul a forgalom.

Erősebb a forgalom:
– a Széna tér – Margit krt. – Margit híd – Terét krt. – Ferenc krt. – Petőfi híd útvonalon
a Hungária körúton a Kerepesi útnál
– a Kós Károly sétányon 
– a Rákospatak út – Csömöri út kereszteződésénél 
– a Mogyoródi úton, a Vezér utca környékén
– az Örs vezért térnél 
– a Szépvölgyi út – Pusztaszeri út találkozásánál
Ma a budai 19-es villamos vonalán találkozhattok a karácsonyi fényvillamossal, amely a Batthyány tértől 16:10-kor, 17:10-kor, 18:10-kor, 19:05-kor, 20:06-kor, 21:06-kor és 22:06-kor, a Kelenföld vasútállomástól pedig 15:43-kor, 16:35-kor, 17:38-kor, 18:35-kor, 19:36-kor, 20:35-kor és 21:35-kor indul. Az egyedülálló karácsonyi jármű idén is normál díjszabással vehető igénybe. A fényvillamosról további részleteket az alábbi linken olvashattok.

December 24-étől, keddtől január 1-jéig díjmentesen lehet parkolni. Ez alól kivétel a Budai Vár, a Citadella, a Flórián üzletközpont, a Margitsziget parkolói. A Baross téren, a Károly körúton, az Erzsébet körúton és a Rottenbiller utca Baross tér és Garay tér közötti szakaszán ma fizetni kell a várakozásért.
A XIII. kerületi margitszigeti parkolóban, az őrzött, fizetős P+R parkolókban (II., Hűvösvölgy végállomás, XIII., Újpest-Városkapu metróállomás, XIX., Kőbánya-Kispest metróállomás) és a VIII. kerületi Rákóczi tér alatti mélygarázsban a megszokott rend szerint kell fizetni a várakozásért.
Az Erzsébet híd pesti hídfőjében minden sáv járható, és új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet létesítettek a Váci utcánál. A Szabadsajtó út- Kossuth Lajos utca útvonalon irányonként két sávban lehet közlekedni, a külső sávokban még korlátozásokra kell számítani. A Ferenciek terénél a Buda felé tartó buszok megállóját visszahelyezték a Kígyó utca torkolatához.
A Vörösvári út kifelé vezető oldalán a Váradi utcánál sávelhúzással két sáv járható, és nem lehet balra kanyarodni a Váradi utcába vízvezeték-építés miatt. A Váradi utcát egyirányúsították a Vörösvári úttól a Velence utcáig, onnan csak a Körte utcánál lehet kihajtani.

Segítsünk egymásnak!

Ha utazása során rossz, értelmetlen, felesleges közlekedési megoldással, szabályozással, táblázással, felfestéssel találkozik, akkor ne habozzon, és jelezze az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek, az info@blokkolasgatlo.hu e-mail címen!

Országos információk

Kaposvár és Kaposfüred között megszűnt a forgalomkorlátozás.

Traffipax infó

2013.12.23., hétfő

Budapest
14.00-16.00 Bp. IX. ker.Távíró u.
14.00-16.00 M1 autópálya Sasfészek-tó pihenő
15.00-17.00 Bp. XVI. Ker. Sárgarózsa utca
17.00-19.00 Bp. XI. ker. Bartók Béla út
21.30-23.00 M1 autópálya 12500 msz
22.00-00.00 Bp. X. ker. Kőér utca
00.00-02.00 Bp. XV. Ker. Szentmihályi út
03.00-04.30 M1 autópálya Zsámbéki pihenő
04.00-06.00 Bp. XIV. ker. Mogyoródi út

Országos meteorológiai előrejelzés

Többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég, párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk, szitálás, ónos szitálás főként északkeleten fordulhat elő. Főként délen és keleten szakadozik fel a felhőzet, ott hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 6 fok között valószínű, de délnyugaton 8, 10 fok is lehet. Késő este 1, 6 fok közötti hőmérséklet várható.
Kedden nyugaton, északnyugaton megerősödik a déli, délkeleti szél, egyre többfelé felszakadhat a hidegpárna. A naposabb területeken enyhébb időre van kilátás, a borongós északi, északkeleti területeken fagypont körül alakul a hőmérséklet. 
Szerdán a többfelé élénk, esetenként erős délkeleti szél egyre többfelé felszakítja a hidegpárnát, így még több napsütésre, és egyre nagyobb területen még enyhébb időre van kilátás, helyenként 10 fok feletti maximumokkal. Csütörtökön megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé eleredhet az eső. A délkeleti szél még mindig élénk, erős lesz. Kissé visszaesik a hőmérséklet. Pénteken még kezdetben esős idő várható, de továbbra is enyhe marad az idő.
Források:
www.utinform.hu
www.fovinform.hu
www.police.hu
www.waze.com
www.met.hu
www.bkk.hu
www.idokep.hu