Nyolc hónapot késik a Halálos iramban című akciófilm hetedik részének bemutatása az egyik főszereplő, Paul Walker halála miatt.

A sikerszéria másik sztárja, Vin Diesel vasárnap a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az eredetileg tervezett 2014. július 11. helyett csak 2015. április 10-én kerül a mozikba a film, amelynek gyártását Walker november 30-i tragikus autóbalesete miatt a Universal Pictures stúdió meghatározatlan időre felfüggesztette.

Fél év csúszás Paul Walker halála miatt 2
“Ő is azt akarta volna, hogy ti tudjátok meg elsőnek” – írta Diesel a forgalmazás kezdetének időpontját elárulva, a 40 évesen elhunyt kollégájára utalva. A 46 éves Vin Diesel a bejelentéshez mellékelt egy fotót az utolsó, közösen forgatott jelenetről is (első képünk).

Brian O’Conner civil ruhás nyomozó szerepében Paul Walker az illegális utcai autóversenyek világának jelképes figurája lett.
    
A színész a barátja vezette Poschéval a megengedettnél nagyobb sebességgel száguldott a dél-kaliforniai Santa Claritában, amikor egy lámpaoszlopnak, fának csapódott. Az autó kigyulladt, Walker barátjával együtt az égő autóban halt meg.

Fél év csúszás Paul Walker halála miatt 3
Walker és barátja egy Porsche Carrera GT-ben ült. A modellből 2004-2007 között mindössze 1270 darab készült, újkori ára nagyjából 100 millió forint volt.

A középmotoros Porschét 5,7 literes V10-es motor mozgatja. A 612 lóerő teljesítményű, illetve 590 Nm nyomatékú motorral nulláról százra 3,9, kétszázra 9,9 másodperc alatt gyorsul az autó. Végsebessége eléri a 330 km/órát.

Videó a balesetről:

Forrás: MTI