Nem kezdődnek jól az ünnepek Romániába, ahol tömegkarambol történt egy három napja megnyitott autópálya-szakaszon. A sűrű ködben több mint negyven autó ütközött össze az A1-es sztráda Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszán.
A mentők négy embert szállítottak kórházba, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség szerint a baleset azért történt, mert az autósok nem az időjárási körülményeknek megfelelő sebességgel haladtak, és nem tartották be a szükséges követési távolságot. Erdély déli részére – ahol a baleset történt – vasárnap hajnalban sárga figyelmeztető jelzést adott ki a meteorológiai intézet a sűrű köd miatt. A látótávolság a reggeli órákban helyenként 50 méter alá csökkent, az úttestre lecsapódott pára pedig csúszóssá tette a burkolatot.
    
Az autópálya Szászsebes – Konca szakaszát a Nagyszeben felé vezető oldalon néhány órára lezárták, a forgalmat a párhuzamos országútra terelték. A dél-erdélyi autópályának ezt a szakaszát csütörtökön nyitották meg, amikor a Szászváros és Nagyszeben közötti 82 kilométeresre tervezett pálya egy 16 kilométeres és egy 44 kilométeres szakaszát adták át a forgalomnak.
De nem csak Romániában, hanem itthon is helyenként tartósan ködös időre számíthatunk a napokban, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat, így arra kiérünk mi is mindenkit, hogy – ha indokolt – használjatok ködlámpát, mérsékeljétek a sebességet és legyen meg a megfelelő a követési távolság.