Kalandos története van annak a Nissan Skyline GT-R R34-nek, amely a Halálos iram című 2009-es filmben, a hasonló című széria negyedik epizódjában bukkant fel, mint a tragikusan elhunyt Paul Walker által megformált Brian O’Conner járgánya. 

Az autó hét azonos típusú társával együtt, motor nélkül érkezett az Egyesült Államokba, a forgatásra. Az alkotóknak nem volt más lehetőségük: a kilencvenes évekből származó, japán belpiacos autó importját nem engedélyezték a hatóságok, mivel az semmilyen érvényes utasbiztonsági vagy károsanyag-kibocsátási előírásnak nem felelt meg. 
Az autók tehát Amerikában kaptak motort, és ahogy haladt a forgatás, úgy pusztult el egyik a másik után. Ez az egyetlen példány maradt épen, erre viszont (egy csomó más, hasonló csavarral behozott Skyline-hoz hasonlóan) a szövetségi hatóságok csaptak le: tulajdonosaiknak hatvan napos ultimátumot adtak, hogy kivigyék az autókat az országból, különben bezúzzák azokat. 
A kocsi így került Németországba, ahol néhány év lappangás után idén felbukkant a mobile.de-n, kemény 300 000 euróért (90 millió Ft). Az autó persze nem kellett senkinek, de tulajdonosa nem engedett az árból, sőt: Paul Walker halála után megháromszorozta a vételárat, így az alábbi videón megtekinthető autó most kerek egymillió euróért, azaz 300 millió forintért vásárolható meg.
Megvennéd ennyiért, ha telne rá?
Imádtam Walkert, bárcsak megvehetném...
61% (145)
Kamu az egész, fix hogy ez nem ugyanaz az autó
11% (26)
Ki az a Paul Walker?
2% (6)
Megvetem azokat, akik mások tragikus halálából szeretnének hasznot húzni
26% (62)