A 2014-es évadban már teljes mellszélességgel szeretne részt venni a Bentley csapata, a Team M-Sport, így a tesztelés végső fázisában éles bevetésre küldték a Continental GT3 versenyautót. 

Az Abu Dzabi 12 órás verseny félidejében a három brit pilótából (Andy Meyrick, Steven Kane és a Bentley színeiben már tíz évvel ezelőtt is induló Guy Smith) álló csapat a harmadik helyen autózott. A negyedik órában aztán párbajt veszítettek, a legvégén pedig a fenéklemez egy darabját is, ám így is sikerült negyedik helyen célba érniük, ami egyáltalán nem rossz teljesítmény egy olyan autótól, ami voltaképpen még nincs is kész. 
“Nem volt más célunk, mint hogy egyenletes tempóval autózzunk és meghibásodás nélkül célba érjünk. A negyedik hely ebben a veterán mezőnyben rendkívül biztató eredmény!” – mondta Brian Gush, a Bentley versenysport-igazgatója. 
Az Arab-öbölben begyűjtött, iszonyatos mennyiségű telemetriai adat kielemzésére fél éve van a fejlesztő mérnököknek: a Blancpain hosszú távú versenyszéria 2014-es szezonja április 12-én, Monzában veszi kezdetét.
Remekül debütált a Bentley versenyautója 3
A Bentley Continental GT3 alapvetően az azonos nevű utcai kupé leszármazottja, a módosítások azonban mélyre hatóak. A győri Audi gyárban készülő, eredetileg 507 lóerős V8-as motor teljesítményét 600 lóerő körülire emelték, a 2,3 tonnás saját tömegből pedig ezer kilót faragtak le, így tekintélyt parancsoló túrakupéból agresszív, mozgásra éhes versenyautót szerkesztettek a mérnökök.