Autóbusz zuhant le egy felüljáróról a Fülöp-szigeteki főváros, Manila egyik peremkerületében, és ráesett az alul haladó teherautóra. A balesetben 21-en a helyszínen életüket vesztették, további 20-an pedig megsérültek – közölte a helyi rendőrség.
Az eset a Paranaque külvárosban lévő Skyway felüljárónál történt, a busz felismerhetetlenségig összeroncsolta a zárt teherautót, aminek a vezetője meghalt. Az autóbusz vezetője ugyan túlélte, de súlyos sérüléseket szenvedett. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a busz miért hajtott le a felüljáróról, de az utak nedvesek voltak a balesetkor, és egy szemtanú szerint a busz óránként 100 és 110 km/óra közötti sebességgel haladt.
A sokkoló balesetről már több videó is felkerült a videómegosztókra, ez a kettő talán a legrészletesebb. Jól látni, ahogy a teherautó, amire a busz zuhant, teljesen kilapult.
A térképen a Skyway felüljárót látható, ahonnan leesett a busz. 
A Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában 14 millióan élnek, a teljes agglomerációban. Egy 2012-es felmérés szerint az utakon bekövetkezett halálos balesetek közel felénél (46%) a sofőr, 43 százalékánál gyalogosok, és 11%-nál az utasok vesztették életüket.
CBC/MTI