A Mégane családot érintő, szeptemberi ráncfelvarrási hullám a modellcsalád legegzotikusabb tagját, a lenyitható keménytetős kabrió modellt is utolérte. 

Friss az első lökhárító, amelyben az immár megszokott módon, fényes fekete háttér előtt kapott helyet a megnövelt méretű márkajelzés. 
A beltérben majdnem minden változatlan; a műszerfalon azonban (felszereltségi szinttől függően alapáron vagy extraként) megjelent az R-Link multimédiás rendszer, 18 colos, krómkeretes monitorral és a padlókonzolon elhelyezett vezérlőegységgel. 
A Mégane Coupé-Cabriolet egyéb vonatkozásaiban nem változott: lenyitható teteje egyetlen hatalmas üvegtábla, a műfajban szokásos, felugró szélterelő helyett fixen rögzített üveg elem biztosít országúti sebességeknél örvénymentes utazást; a szélcsend kétszemélyes üzemmódban az opciós szélfogó hálóval fokozható. 
A Renault Franciaországban, a Scénic, Grand Scénic és Scénic Xmod modellekkel közös üzemben gyártja januártól a kabriót. A modell hivatalos piaci bevezetése a januári Brüsszeli Autószalonon lesz, Belgiumban már ekkortól kapható lesz. Márciusban további tizenöt európai piacon válik elérhetővé az autó. 
Magyarország továbbra sem lesz ezek között: a szerény darabszámok miatt az importőr eddig sem forgalmazta a típust, és ezen a modellfrissítés után sem változtat.
Télen újul a nyári Renault 3